{ "title": "Ürtikere Ne İyi Gelir", "image": "https://www.urtiker.gen.tr/images/urtikere-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "19.01.2024 06:48:41", "author": "Hudavendiga", "article": [ { "article": "Ürtikere Ne İyi Gelir, Tıp dilinde \"ürtiker\" diye anılan kurdeşen hastalığı iki ana hatlardan oluşur. Bunların birincisi Altı haftadan kısa süren ve kısa zamanda yok olan lezyonlar akut ürtiker olarak tanımlanır. İkincisi bu lezyon altı haftadan daha uzun süre devam ediyorsa, kronik ürtiker olarak tanımlanır. Her iki durumda da hastalığın belirtileri birbirinin aynısı olsa bile hastalığın oluşma nedenleri arasında belirleyici faktörü vardır. Ürtikerin cilt yüzeyinde oluşan lezyonlar, kaşıntı, ödem, yuvarlağa benzeyen ya da oval şeklini alan kızarıklık ve yüzeyde kabaran lezyondur. Bazı durumlar da kümeler halinde de görülür. Ürtiker, ciltte ansızın parlayan alerjen reaksiyon tanısıdır. Lezyonların orta kısmı oldukça soluktur. Boyutu birkaç milimetreden santimetreye karşın farklılık gösterir. Bazı durumlar da dakikalar içinde, bazen de zaman içinde bu lezyonlar yok olur. Ürtiker, bulaşıcı bir hastalık değildir. Diğer birisine bulaştırması imkânsızdır. Anjiyoödem, üzeri kısmına baskı uyguladığı anda ezilme yapmayan, bastırıcı, kızarıklık ve şiddetle sınırı bulunmayan lezyondur. Anjioödemin kaşıntısından başka yanması, baskı veya ağrısını veren bir hassasiyet oluşturur. Anjioödem, diğer bir ödemi yaratması şemalardan dudak kısmı, dil çevresi, göz kenarları, eller, ayaklar ve genital bölgeleri gösterir.

Ürtiker Hastalığına Bağlı Faktörler
Ürtikere Neden Olan Enfeksiyonlar; Genellikle çocukların üzerinde oluşan, vücudu etkisi altına alan mikroplar, salgılanan kimyasal maddeleri veya vücudun kendini savunması amaçlı salgılanan kimyasal maddeler, ürtiker hastalığı tanısıdır. Boğaza ağrı vermesi, bademciğe sebep olması, sinüzit, idrar yolları rahatsızlığına bağlı nedenlerle ürtiker hastalığını oluşturur.

Ürtikere Doğal Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Doğal antihistaminler; Papatya, yabani mercanköşk, sedefotu, fesleğen, ekinezya, rezene, incir, greyfurt, çarkıfelek çiçeği, tarhun, çay, kek, k ve civan perçemi doğal antihistaminleri içermektedir.

Zencefil; 250 gr kadar zencefili büyük bir kâse içinde 4 litre suyla karıştırıp, beş dakika kadar demlendirilir. Hazırlanan solüsyonu bir banyo küvetine döküp, bir süre bu şekilde kaldıktan sonra, bir süngerin üzerine papatya çayı dökülüp, bütün vücudunuzu temizleyerek öneriliyor.

Süpürge otu tohumu; Bir yemek kaşığı süpürge tohumunu havanda ezdikten sonra, günde iki defa sabah-akşam olmak üzere aç karnına birkaç yudum su ile içilir. Ürtikere karşı oldukça etkilidir.

Eğrelti otu; Elinizle ufaladığınız eğrelti otunu suyun içine katılır. Ayva ağacının dibinden bir avuç toprak alıp, o suyun içine ilave edilir. Bu suyu haftada 3 kere banyosu yaptırılmalıdır.

Maydanoz; Bir tutam maydanozun suyunu sıkıp, havuç ve domates ile sebze sularıyla karıştırılıp, faydası olacaktır. Maydanoz, histamin salgılanmasını, engellediği araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Domuz otu; Tohumlarından alınan domuz otu, ürtiker, egzama, sedef yaralarını da yakmak amaçlı, kullanılan bir solüsyondur. Çayını yapmak için de 700 ml. Kaynar suya, iki çay kaşığı domuz otu tohumu atıp, dinlenmeye bırakılarak içilmesi önerilir.

Ürtikere Doğal Bitkisel Solüsyonlar

Papatya yağı, bir veya iki damla halinde papatya yağını, ürtiker olan bölgeye damlatıp, masajı yapılır.

Frenk kimyonu yağı, ile oğul otunu 70-80 gr. Margarinle bu yağların her birisinden, birkaç damla karıştırılıp, ürtiker kaşıntılarını rahatlatan bir merhemdir.

Ürtikere Fayda Sağlayan Terapiler
" } ] }