{ "title": "İbrahim Saraçoğlu Ürtiker Tedavisi", "image": "https://www.urtiker.gen.tr/images/ibrahim-saracoglu-urtiker-tedavisi.jpg", "date": "20.01.2024 15:27:33", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "
İbrahim Saraçoğlu ürtiker tedavisi, Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu'nun ürtiker tedavisi hakkında şunları söylemektedir. Ürtiker halk arasında kurdeşen diye bilinen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık toplumda çok yaygın ve can sıkıcı bir hastalık olarak bilinir. Kişide görülen ürtiker kaşıntıları ile karakterize olan bu rahatsızlık kişinin cildinde sulu kaşıntılı şişlikler oluşturmaktadır. Ciltte meydana gelen genellikle kaşıntılı yuvarlak veya oval şişkinlikler, bazen kırmızı olmakla birlikte her zaman kırmızıda olmayabilir. Ürtiker plakları deride alerji ile ilgili hücreler, mast hücreleri histamin adı verilen ve kılcal damarlardan sıvı sızmasına neden olan maddeleri salgılar. Damarlarda bulunan bu sıvılar deride birikerek belirtilen şişliklere neden olur. İbrahim Saraçoğlu ürtiker tedavisi ile ilgili çoğu insanın bu şişliklerle karşılatığı zaman alerjik bir durum olduğunu düşündüklerini lakin öyle olmadığını söylemiştir. Ürtiker plakları bazen sıcak, soğuk güneş ışığı, stres, cildin bir bölgesinde uzun süreli basınç uygulanması, çok sıcak banyoya bağlı cildin sıcaklığında ani artış, ateş, cildi tahriş eden kimyasal maddeler, fiziksel kaynaklı etkenlerinde ürtiker girişimine sebep olabileceğini belirtmiştir. Bazı durumlarda ürtiker plaklar tüm vücudu ilgilendiren alerjik bir durumun bulguları da olabilir.

İnsanların yaklaşık %20'sinde yaşamları boyunca en az 1 kez ürtiker oluşmaktadır. Bu yaş aralığı 20 ve 30 yaşlar arasındadır. Nadiren tüm vücudu etkileyen ve yaşamı tehdit eden boyuttaki anaflaktik şok adı verilen. Alerjik durumlarda ise ürtiker ortaya çıkar. Sıklıkla kronik ürtikerin nedeni bulunamaz ve bir süre sonra kendiliğinden geçer. Bazı durumlarda ürtiker plakları 6 hafta veya daha az sürede kaybolur. Bu ürtiker plakları beyazımsı veya et rengindedir. Büyüklükleri kişiye göre değişir. Bazen çok büyük alanlarda toplu halde oluşabilirler. Sıklıkla kol ve bacaklarda görülür. Muayene ve gerekirse alerjik deri testlerine göre ürtiker tanısı konulur.

İbrahim Saraçoğlu ürtiker tedavisi, Losyon veya krem türü antihistaminik tablet, ilaç ve enjeksiyon ile tedavi edilebilir. Eğer genel bir alerjiden şüphe duyulmuyor ise kaşıntıyı geçirecek kremler ve uygulamalar yapılması yeterli olabilir. Gerekli olan durumlarda ise daha ileri tedaviler uygulanabilir. İbrahim Saraçoğlu ürtiker tedavisi ile ilgili süpürge tohumunu önermektedir. Süpürge tohumunu tarifi ise şöyledir. Bir yemek kaşığı süpürge tohumunu havanda iyice ezdikten sonra günde 2 kez sabah ve akşam aç karna bir yudum su ile içilir. Uygulanacak olan bu kür kurdeşene karşı %60 - %70 oranında etki gösterir. Süpürge tohumu aktarlardan kolaylıkla temin edilebilir. Sizde ürtiker belirtisi ile karşılaştığınız zaman doktora gidip hastalığın hangi boyutta olduğunu öğrenebilirsiniz. Geçmiş olsun.
" } ] }