{ "title": "Hamilelikte Ürtiker", "image": "https://www.urtiker.gen.tr/images/hamilelikte-urtiker.jpg", "date": "21.01.2024 12:44:14", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Hamilelikte Ürtiker, cilt hassasiyeti ile deride meydana gelen döküntüler ve alerjik reaksiyonların kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtiler ile ortaya çıkması problemine tıp dilinde ürtiker adı verilir. Halk dilinde kurdeşen olarak bilinen bu problem, 6 haftadan az sürdüğünde kronik ürtiker olarak adlandırılır. Ürtiker probleminin kronikleşmesi ile deri altında anjioödem problemi de ortaya çıkmaktadır. Hamilelikte ürtiker problemi genellikle göbek bölgesinden başlayarak daha sonra ataklar halinde göğüs, bacak ve kalça bölgelerine yayılır.

Hamilelikte ürtiker neden olur?

Normalde alerjik reaksiyonlar nedeniyle ortaya çıkan ürtiker problemi, gebelikte ise istisnai durumlarla da ortaya çıkar. Hamilelikte ürtiker probleminin ortaya çıkma nedenleri şunlardır:
Bunların yanında bazı ilaçlar, aşırı terleme, dar kıyafetler tercih etme, uzun süreli stres hali de hamilelikte ürtiker problemine neden olmaktadır.

Hamilelikte ürtiker belirtileri nelerdir?
Hamilelikte ürtiker tedavisi nasıl yapılır?

Gebelikte ortaya çıkan ürtiker problemi bebek için herhangi bir problem oluşturmaz ve bulaşıcı değildir. Ancak kurdeşen genital bölgede görülürse bir jinekoloğa görünmek gerekebilir. Gebelikte az rastlanılan bu problem genellikle kendiliğinden geçmektedir. Anti- histaminik ilaçlar, kaşıntıyı önleyici kremler, Calamine içeren losyonlar ve soğuk kompres gibi yöntemler ile ürtiker tedavi edilebilir. Özellikle anne adayının bu dönemde temizliğe dikkat etmesi, ürtiker kabarcıklarını kaşımaması gibi yöntemler de hastalığın erken bir şekilde tedavi edilmesini sağlar.
" } ] }